Crăciunul sau Naşterea Domnului este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian), în fiecare an.

Anul acesta, tendinţele de amenajare pentru Crăciun te vor duce într-o lume de poveste, plină de nuanţe aurii şi argintii. Crăciunul este sărbătoarea ce aeduce emoţie şi bucurie în inimile oamenilor.

Iată cele mai căutate obiecte decorative de sărbatori:

  • Figurinele
Figurine din ceramică (ca în fiecare an, minunatele figurine din ceramică reprezentative sunt din nou în trend. Pentru a vă putea decora casa cu o atmosferă specifică sărbătorilor, puteţi încerca combinaţii de culori  precum „auriu-argintiu”, „roşu-auriu”, „roşu-argintiu”, „alb-argintiu” . 

Bronzul este o nuanţă privilegiată, prin căldură şi eleganţă pe care le emană, şi se regăseşte în tendinţe, panglici colorate, lumânări, vaze sau globuri. Poate fi folosit în melanjuri cu auriu, argintiu, negru, rosu sau tonuri de albastru, creând o atmosferă distinsă.

  • Lemnul

Decoraţiunile din lemn, ce te duc cu gândul la natură, au început să fie căutate şi folosite nu, numai în perioada sărbătorilor, ci şi pe durata întregului an. Aici putem vorbi despre aranjamente pentru masă, globuri, decoraţiuni, cât şi despre minunaţii brăduţi.

Dacă în ultimii ani toată lumea căuta un brad de Crăciun tipic, anul acesta, o mare parte a designerilor români au adus la „viaţă” un nou concept de brăduţ ornamental, pe care îl putem împodobi exact la fel.

Nautra rămâne întotdeauna o sursă prioritară de inspiraţie pentru toţi designerii. Tricotajele, panglicile, conurile de brad şi poufurile nu pot lipsi din amenajarea dumneavoastră.

Finisajele naturale specifice stilului scandinav au început a fi prezente în toate magazinele de specialitate (IKEA, JYSK, MOBEXPERT, KIKA, etc).

  • Turta dulce

Turta dulce este modul prin care fiecare persoană îşi aduce aminte de copilaria sa. Acest obicei magic, în care, în Ajunul crăciunului bagheţele de scorţişoară, vinul fiert cu mirosul său puternic de mirodenii şi portocale se îmbină armonios cu minunatele bucăţele din turtă dulce ajută la împodobirea bradului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ