Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene reactioneaza la afirmatiile lui Donald Trump

0
421

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a calificat drept îngrijorătoare declaraţia lui Trump potrivit căreia NATO este o structură „învechită”. „Vom vedea care vor fi consecinţele pentru politica americană”, a spus Steinmeier, care a sosit la consiliu după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Ministrul de externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, a apreciat că cel mai bun răspuns la afirmațiile făcute de Trump este „unitatea europenilor”. „La fel ca în cazul Brexit, trebuie să rămânem uniți, să facem front comun, să nu uităm că forța europenilor stă în unitatea lor.

Vicepremierul slovac Miroslav Lajcak, care deține și mandatul de șef al diplomației, a făcut un apel la răbdare. „Haideți să așteptăm data de 20 ianuarie și să judecăm administrația Trump în funcție de ce spune după ce va prelua mandatul.
Vicepremierul belgian Didier Reynders a spus că aşteaptă primele contacte cu viitoarea administraţie americană. „Avem multe lucruri de realizat împreună şi va trebui să le demonstrăm valoarea importantă pe care o reprezintă UE şi NATO”, a spus Reynders, care este şi ministrul de externe al ţării sale.

LĂSAȚI UN MESAJ