Fostul premier Dacian Cioloș critică dur inițiativele lui Dragnea și pe cele ale lui Grindeanu.

0
605

„Prin felul în care a fost făcut azi, demersul grațierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul :

Nu bunăstarea românilor, așa cum au clamat înainte și după alegeri,

Nu interesul public, cetățenii sau mediul economic,

Nu interesul României într-un context geostrategic foarte dificil.

Principalul obiectiv a fost și rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale.

„Reglementarile introduse pe furis nu arata decat dispret fata de cetateni. Maniera duplicitara in care este folosita problema supra-aglomerarii penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticoruptie in Romania, este inacceptabila”, spune Ciolos intr-un mesaj pe Facebook.
Cioloş le-a cerut prim-ministrul Sorin Grindeanu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ”să nu ducă România înapoi în anii ’90”, transmiţându-le că o Românie normală nu este una a ”loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte”.
Detalii-bombă au ieșit la iveală! ”Autorul” controversatului document privind grațierea a fost descoperit.
Siteul cursdeguvernare.ro a descoperit un detaliu senzaţional:Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.
Nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției sau în sistem și singurul bugetar cu acest nume care are declarație de avere și se putea afla în circuitul proiectului este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților – Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ