Rumen Radev anunta dizolvarea parlamentului

0
789

Rumen Radev, a cărui victorie detaşată în alegerile prezidenţiale din noiembrie a dus la prabusirea Guvernului de centru-dreapta, a depus joi jurământul.
După ce Radev a câștigat alegerile , guvernul condus de Boiko Borisov a demisionat, așa că noul președinte a anunțat, după depunerea jurământului că va dizolva parlamentul.
”Mai aveți o săptămână” – le-a transmis parlamentarilor și a precizat că alegerile anticipate vor avea loc probabil pe 26 martie.

Analiştii au avertizat că ar putea urma o perioadă prelungită de instabilitate politică în Bulgaria, deoarece sunt şanse mici ca în urma alegerilor să rezulte o majoritate parlamentară capabilă să implementeze reformele necesare în justiţie şi în economie.

Bulgaria este supusă monitorizării UE pe justiţie, ca şi România.
Printre primele sale sarcini se numără dizolvarea Parlamentului, numirea unei administraţii interimare şi convocarea de alegeri anticipate.

„Criza dintre NATO și Uniunea Europeană, pe de o parte, și Rusia, de cealaltă parte, este evidentă. Sporirea confruntării nu constituie o cale de rezolvare. Războiul Rece este o experiență tristă a trecutului”, a declarat noul președinte, ales la 13 noiembrie 2016 cu sprijinul socialiștilor.informează AFP, DPA și BTA citate de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ