Proteste de amploare ,in toata tara,impotriva legii gratierii

0
701

Bucuresti,Arad,Cluj,Galati,Pitesti,Piatra Neamt,Craiova,Iasi,Timisoara, Constanta precum si in alte orase ,dar și-n afara țării în Copenhaga, Paris, Londra mii de oameni au iesit in strada pentru a protesta impotriva gratierii.

In Bucuresti două grupuri de protestari sau unit și au plecat spre Piața Victoriei. Ei strigă ”PSD, ciuma roșie” și alte mesaje împotriva partidului care a câștigat alegerile parlamentare.Potrivit unor surse peste 30 ooo de oameni s-au strans la protest in capitala.

sursa:youtube

„Am venit ca sa-mi arata indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia, vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite, e inadmisibil sa se schimbe legislatia si sute de politicieni certati cu legea sa aiba dosarele curate. Romanii pe buna dreptate sunt indignati” a spus Klaus Iohannis prezent in randul manifestantilor.

Guvernul a încercat să adopte miercuri Ordonanţă de Urgenţă cu modificări importante în legislaţia penală. Vor putea fi gratiate pedepse şi dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanţă). Totul fără consultarea CSM.
Între revendicările manifestanţilor anunţate sunt demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale, PSD şi ALDE, demisia ministrului Sănătăţii („pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează“), demisia şefului CNA („pentru lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică“).
Oamenii scandează „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”, „Jos Guvernul”, „PSD, ciuma roşie” şi „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „uniţi salvăm toată România” , „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ