Presedintele Klaus Iohannis a anuntat organizarea unui referendum pe tema modificarii legilor justitiei

0
701

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală.„PSD și satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare, dezvoltare economică, salarii mai mari, iar oamenii, de bună credință, i-au votat. Iar ei s-au apucat să umble la legislația penală pentru a-și curăța dosarele lor ale colegilor de partid. Asta i-a adus pe oameni în stradă. De aici indignarea românilor”.

„Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime, dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD.”

„Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi! Românii sunt mândri și liberi și îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, condusă de politicieni competenți. Orice altceva, pentru mine, este prea puțin. Iar pentru a obține acest lucru, pentru mine, niciun preț nu este prea mare” a mai spus Klaus Iohannis.

Am auzit fel şi fel de aberaţii. Imediat după ce au ieşit oamenii în stradă, activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o nouă mineriadă – auzi, aberație – , este lovitură de stat. Cetățenii, să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, dau lovitura de graţie statului de drept din România a mai spus presedintele.

Iohannis a apreciat că tema acestui referendum depăşeşte însă cadrul strict al domeniului justiţiei. „Aparent vorbim de chestiuni legate de Justiţie, de ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim de ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat.

LĂSAȚI UN MESAJ