Romfilatelia marchează împlinirea a 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană

0
729

În martie 1990, România a fost prima ţară din fostul bloc comunist care a stabilit relaţii oficiale cu Comunitatea Europeană.

Un alt moment de referinţă al relaţiilor dintre România şi UE este semnarea, în 1993 a unui acord de asociere, cunoscut şi sub numele de Acord European, intrat in vigoare în 1995. În acelaşi an, Romania a înaintat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană, împreună cu Strategia Naţională de Pregătire.

Emisiunea ”10 ani România în Uniunea Europeană” este alcătuită dintr-un timbru, având valoarea nominală de 8 lei, ce reprezintă o combinaţie echilibrată de elemente de identitate naţională şi însemne ale Uniunii Europene.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre şi minicoala de 6 timbre cu manşetă ilustrată.

Consecventă misiunii sale de a aduce în atenția publicului, prin intermediul filateliei, evenimente importante din actualitatea economică și socială, Romfilatelia dedică acestei importante aniversări emisiunea firesc intitulată: ’10 ani România în Uniunea Europeană’.

LĂSAȚI UN MESAJ