Mihai Chirica-Vocea democratiei intr-un partid social-„democrat”

Primarul Iasiului este pana acum singurul lider social-democrat care vorbeste deschis despre neintelegeri in partid.

0
260
Mihai Chirica-Vocea democratiei intr-un partid social-
Mihai Chirica

Mihai Chirica, presedintele PSD Iasi: Incredere iesenilor in PSD a scazut cu 23 de procente dupa adoptarea ordonantei 13.
„Nu sunt multumit de modul in care Liviu Dragnea conduce partidul”, asta declara primarul Iasiului si vicepresedinte al partidului.

„Eu avand in vedere ca nu am iesit nici din ideologia partidului si dimpotriva, nu numai ca nu vreau sa fac rau, vreau sa repar si sa readuc pacea guvernarii si sa incerc sa coalizez toti oamenii din PSD spre a putea merge mai departe, cred ca am facut bine.

Am fost sunat si incurajat sa-mi dau demisia. Va asigur ca nu voi face asta. Nemultumirile raman aceleasi, modul in care este condus partidul la centru.”

Edilul sustine ca de cateva zile, de cand critica direct conducerea formatiunii, a fost sunat de mai multi colegi si incurajat sa-si dea demisia, ca sa nu fie exclus. Raspunsul lui Liviu Dragnea se lasa inca asteptat, dar surse din PSD sustin ca primarul Chirica va fi cel mai probabil pedepsit.

Ecaterina Andronescu, senator PSD: „Ii reprosez foarte tare domnului Chirica ca n-a mai venit la sedinte si ca face aceste discutii pe care ar trebui sa le faca intai in interiorul partidului. Nu vine, nu sta de vorba cu noi sa intelegem ce intentioneaza sa faca.”

Aproximativ 30 de primari PSD din judeţul Iaşi s-au reunit, marţi, pentru a lua o decizie privind reacţiile publice ale lui Mihai Chirica, aceştia semnând o scrisoare deschisă prin care se dezic edilul de la Iaşi şi spun că susţin Guvernul Grindeanu şi conducerea centrală a partidului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Si totusi….
Filiala municipală a PSD Iaşi îl susţine pe liderul organizaţiei judeţene Mihai Chirica, întrucât a respins ”politica pumnului în gură şi a pumnului în masă, militând pentru normalitate şi dialog”, scrie News.ro.

”Considerăm că domnul Mihai Chirica are legitimitate deplină pentru a exercita în continuare atribuţiile funcţiilor de vicepreşedinte al PSD şi de preşedinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD.

(…) Aşa cum a promis, domnul Mihai Chirica a respins programatic politica pumnului în gură şi a pumnului în masă, militând pentru normalitate, dialog şi colaborare, astfel încât putem spune că în prezent organizaţia municipală Iaşi este una dintre cele mai dinamice, dar şi mai performante din ţară.

La cele două scrutine de anul trecut, organizaţia municipală Iaşi a PSD a obţinut cele mai bune rezultate din 1992 încoace, iar aceasta într-un centru universitar important în care partidul nostru a avut întotdeauna dificultăţi să se impună: candidatul PSD la primărie, domnul Mihai Chirica, a fost ales cu 47% din voturi, lista de candidaţi PSD la Consiliul Local a obţinut 42% din voturi şi majoritatea simplă în legislativul local, iar la alegerile parlamentare s-au primit peste 40% din voturi”, a declarat liderul organizaţiei municipale PSD Iaşi, Paul Boişteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ