Acordul CETA a fost aprobat, miercuri, de Parlamentul European. Românii vor putea să circule, în Canada, fără vize

0
267
De la 1 decembrie 2017, se vor elimina complet vizele pentru cetăţenii români.

Acordul istoric de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada, aprobat miercuri in Parlamentul European, va aduce anul acesta si ridicarea regimului de vize pentru romanii care vor sa calatoreasca in tara nord-americana. Acordul CETA a primit 408 voturi pentru, 254 impotriva si 33 de abtineri.

Ratificarea de către Parlamentul European este doar o etapă intermediară, iar înţelegerea va intra în vigoare provizoriu, întrucât documentul trebuie să fie aprobat de organele legislative ale statelor membre.


sursa:youtube

Luni, la Strasboug, opozanţii Acordului CETA au prezentat o petiţie ostilă semnată de 3,5 milioane de europeni. Pentru a fi admisibilă, o asemenea iniţiativă ar trebui să fie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni europeni, din minimum şapte ţări parte a blocului comunitar.

Acordul CETA are o insemnatate economica si politica istorica pentru statele membre UE si pentru Canada. Europenii vad in acest acord o repetitie pentru eventuala semnare a unei intelegeri mult mai mari, cu Statele Unite, tratat de liber schimb cunoscut sub numele de TTIP, incremenit deocamdata in negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ