Deja” mai multe persoane au fost achitate pentru fapte de abuz in serviciu

0
233

– Curtea de Apel Alba Iulia
Prin decizia penală definitivă nr. 20 din 9 februarie 2017 (Dosar nr. 4754/97/2016), Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația la executare formulată de către condamnatul Daniel Dan și a dispus incetarea imediata a executarii pedepsei de 3 ani de inchisoare, retinand: „Constata dezincriminata fapta prevazuta de art. 297 alin.1 C.pen. raportat la art.13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru care a fost condamnat contestatorul in dosarul nr.3230/97/2015”.

-Curtea de Apel Cluj a decis achitarea a patru persoane din fosta conducere a SC Electrica Nord Transilvania acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la abuz în serviciu, pe motiv că fapta în cazul lor nu mai este prevăzută de legea penală, sentinţa fiind definitivă.

Dosarele de abuz în serviciu pot fi închise pe temeiul “fapta nu e prevăzută de legea penală”, Curtea de Apel Alba Iulia a certificat raţionamentul prezentat de noi şi a pronunţat o decizie istorică recunoscând că infracţiunea de abuz în serviciu prevăzuta şi pedepsita de art. 297 Cod penal a fost dezincriminată.

Raluca Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, lansează un atac dur la adresa PSD, apreciind că recurge la ”o altă manipulare”

”În această seară, PSD și corul sau din mass media recurg la o alta manipulare.
Incercand sa mai salveze cate ceva din onoarea nereperata legata de infama OUG 13/2017, PSD face o tentativa penibila de acreditare a ideii unei „dezincriminări tacite” a infracțiunii de abuz în serviciu de care s-ar face responsabil guvernul tehnocrat”.

Prin aceste mesaje manipulatoare, PSD încearcă să facă uitat asaltul încă neîncheiat asupra Codului Penal și Codului de Procedură Penală, în beneficiul unui grup de politicieni implicați în dosare de corupție.

Dacă această manipulare mizează pe memoria scurtă a românilor, e un pariu care e deja pierdut: românii nu au uitat asaltul asupra justiției și nici nu-l vor uita curând.

Iar comparatia cu Guvernul Ciolos e nelegitima si ridicola: nu semanam deloc cu Guvernul PSD-ALDE. Voi ce credeti?”,a mai spus Raluca Pruna pe contul sau de Facebook.

ZEGREAN recunoaște: „ABUZUL în serviciu este parțial dezincriminat!”

Alte dosare grele, cu infracțiuni de abuz în serviciu, care riscă să nu mai poată fi judecate sau, dimpotrivă, să primească sentințe de achitare, pentru dezincriminarea tacită a abuzului în serviciu, au fost trimise în judecată de DNA în intervalul noiembrie 2016 – ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ