Lia Olguta Vasilescu un ministru care chiar face treaba -Asa DA domnule Grindeanu

0
334

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că salariul minim pe economie va creşte la 1.750 de lei.
,,Încercăm să schimbăm filozofia întregii legi pentru că indemnizaţiile vor fi separate de salarii, până acum au fost împreună.

Se ştie clar că persoanele care beneficiază de imnizaţii şi de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici măcar de sporul de vechime nu beneficiază,
şi atunci se ajungea în situaţia iarăşi vă dau exempul primăriilor în care primarul era undeva la jumătatea schemei între angajaţii primăriei pentru că toţi directorii cu sporuri,
cumulate şi chiar nivelul de salarizare care era inechitabil ajungeau să aibă salarii mai mari decât primarii, nu mai vorbesc de secretarii de primărie care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decât primarul.

Guvernantii au stabilit ca salariul presedintelui va fi calculat in functie de salariul mediu pe economie si va fi de sase ori valoarea acestuia. Astfel, in momentul in care va intra in vigoare legea salarizarii, Klaus Iohannis va primi un salariu de 18.800 de lei. In prezent, salariul presedintelui este de peste 21.000 de lei.

Primarul General Gabrielea Firea,primul primar cu salariu de ministru.

„Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în prezenta hotărâre de guvern, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune”, mai prevede proiectul.

În programul de guvernare al PSD se fac referiri legate de salariul minim pe economie.

„În ceea ce privește salariul minim, acesta va crește cel puțin o dată pe an, așa cum se întâmpla în toate țările dezvoltate din Europa: Franța, Germania, Italia, Olanda (de două ori pe an).

Astăzi în România munca este răsplătită cu 32% – 34% din totalul valorii producției obținute, în timp ce capitalul, adică alocarea pentru profit și recuperarea investiției, primește 55% – 57%.

Ținta pentru 2020 o reprezintă depășirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producție. În Europa, media este de 50% – 50%”, se arată în programul de guvernare.

Confederațiile sindicale – care se ocupă și de soarta unor angajați din companii private – au atras atenția ministerului că o astfel de măsură va fi discriminatorie, deoarece s-ar lucra ”cu dublu standard”, în condițiile în care în sectorul privat sunt incadrați cu salariul minim și salariați cu studii superioare.

Proiectul final va indica dacă ministerul și-a menținut poziția în urma acestor atenționări.

LĂSAȚI UN MESAJ