M-am nascut in ROMANIA-astazi:ALEXANDRU ARSINEL

0
286

Alexandru Arşinel (n. 4 iunie 1939, Dolhasca, Baia, azi Suceava) este un actor român de comedie, care a contribuit la teatrul de revistă, televiziune şi film. Este director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti.

Încurajat de mama sa, se prezintă la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din Bucureşti.

În 1960 a fost ales să prezinte alături de colega sa, Cici Dumitrache un spectacol televizat, regizat de marele Valeriu Lazarov, care îi reunea pe studenţii de la Actorie, Regie şi Conservator.

A fost prima sa întâlnire cu divertismentul şi cu Televiziunea în primul sediu al TVR din strada Molière… Avea să fie o dragoste reciprocă, la prima vedere, care durează de peste 55 de ani.

La absolvirea facultaţii, promotia 1962 – Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Mişu Dobre, Harry Baranga, Harry Zomenov, Ion Fiscuteanu, Mihai Gingulescu şi Ion Andrei – pleacă la Târgu Mureş unde se deschide secţia română la Teatrul Maghiar.

În 1964, dă concurs la Teatrul de Revista “Constantin Tănase”, joacă alături de Mircea Crişan, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu, Ion Antonescu – Cărăbuş, Zizi Şerban, Mihai Ciucă, Elena Burnaz, cuplurile Horia Şerbănescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin – Alexandru Lulescu în spectacole de teatru de revistă şi face cuplu pe scenă cu Stela Popescu, dând viaţă cupletelor scrise de Puiu Maximilian.
Este directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din 1998.

A fost ales Cetăţean de Onoare al oraşului Suceava şi al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă din 2014, numele.

In luna februarie a anului 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural”, in grad de Mare Ofiter.

LĂSAȚI UN MESAJ