Europarlamentarul Monica Macovei atacă dur imunitatea de care se bucură miniștrii și parlamentarii

0
477

„Miniştrii nu pot obţine o super-imunitate, ei nu sunt deasupra legii penale.

Dacă există indicii, de exemplu, că au elaborat şi adoptat un act normativ cu dedicaţie, primind bani sau alte beneficii, sau au sustras, distrus ori falsificat documente din ministere, trebuie anchetaţi ca orice alt funcţionar public.
Nici sustragerea, nici distrugerea de documente, nici corupţia nu înseamnă ‘oportunitatea’ adoptării unui act normativ”,a spus fostul ministru al Justitiei.

Privitor la mult hulita ordonanta 13 si atitudinea guvernului ,Incredibil și prevestitor de rele, Grindeanu mai zice și că OUG 13 a fost corectă pe fond. Deci hoții nu se lasă și planul lor este să-și atingă scopul în Parlament’, susține Monica Macovei.

‘Grija lui Dragnea este să nu piardă nicio pârghie de putere, nici în partid, nici din Guvern, nici din Parlament, pentru a-și menține poziția de șef al grupului infracțional organizat’, a mai menționat Monica Macovei.

„Opinia publică așteaptă, pe bună dreptate, motivarea deciziei CCR prin care a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între DNA și Guvern, ca să vadă cum argumentează Curtea afirmația că DNA și-ar fi ‘arogat atribuția de a verifica legalitatea și oportunitatea unui act normativ’ și cum explică de ce a nu permis reprezentantului DNA să depună la dosar, potrivit informațiilor din presa centrală, un document actualizat cu cele cinci infracțiuni pentru care existau indicii că au fost comise”.

Cele cinci infracțiuni la care face referire europarlamentarul sunt favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României, cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri; fals intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ