Primarul PSD din Tuzla, condamnat la aproape trei ani de închisoare pentru şantaj, EVIDENT CU SUSPENDARE !

0
1317

Primarul comunei Tuzla, Taner Reşit, şi omul de afaceri Ştefan Radu, care a fost complice, au fost condamnaţi, vineri, la câte doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce, în urmă cu doi ani, au încercat să-l forţeze pe administratorul unei firme din localitate să le dea 48.000 de euro.

Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de patru ani, pe parcursul căruia condamnaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

De asemenea, instanţa a dispus obligarea fiecărui inculpat la plata sumei de 2.500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Decizia magistraţilor nu este definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile.

Ce a facut mai precis Taner Resit si Stefan Radu: au exercitat asupra administratorului unei societati comerciale acte de constrangere constand in amenintari cu fapte pagubitoare, respectiv: alungarea clientilor, impiedicarea accesului in spatiul comercial si a utilizarii acestuia prin schimbarea incuietorilor si sechestrarea bunurilor apartinand firmei respective, pentru a obtine de la acesta suma de 48.000 de euro. Mai mult, spun procurorii DNA, in 8 septembrie 2015, Stefan Radu, in prezenta lui Taner Resit, a exercitat acte de violenta asupra administratorului firmei respective.

LĂSAȚI UN MESAJ