Comisia europeană, a stabilit că Marea Britanie va trebui să plătească suma de aproape 60 de miliarde de euro

0
831

Într-un raport publicat sâmbătă, Camera Lorzilor susţine că Guvernul Marii Britanii are un temei juridic puternic dacă alege să părăsească UE fără efectua vreo plată la bugetul Blocului comunitar, adăugând că Bruxellesul nu are nicio o şansă realistă de a primi suma de bani solicitată.

Primul ministru britanic, Theresa May, a participat la primul ei summit G20, care s-a desfășurat la Hangzhou în China, unde a primit mai multe vești proaste din partea unor lideri ai marilor puteri economice ale lumii.

Japonia, prin premierul său, Shinzo Abe, a transmis un avertisment Marii Britanii, pentru a negocia o ieșire mai ”moale” din UE sau există riscul ca băncile japoneze și alte companii nipone importante să părăsească teritoriul britanic pentru alte state de pe continentul european. Theresa May a fost, de asemenea, avertizată duminică de Barack Obama, președintele SUA, că legăturile puternice de afaceri între țara sa și Regatul Unit se vor păstra doar în cazul în care Brexit-ul va fi manipulat cu atenție, relatează Financial Times.

Marea Britanie a fost AVERTIZATĂ. Trebuie să-și onoreze toate obligațiile financiare față de UE.

LĂSAȚI UN MESAJ