Premierul Sorin Grindeanu pleacă mâine la Bruxelles

0
1038

Premierul Sorin Grindeanu va face o vizită la Bruxelles, în perioada 8-9 martie, unde va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali europeni, în marja reuniunii Consiliului European.

Grindeanu va negocia la Bruxelles poziţia României în Europa, însă fără să existe un acord parafat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Se pare că Grindeanu şi Iohannis nu au avut până acum nicio discuţie oficială privind politica externă a României şi exprimarea unui punct de vedere comun, în vederea summitului european de la Roma.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat cinci opţiuni posibile privind reforma proiectului european post-Brexit, care merg de la limitarea acestuia la piaţa unică europeană şi până la opţiunea care ar corespunde unei Europe federaliste. Discuţiile vor avea loc la Consiliul European din 25 martie.

„Vreau sa-i asigur pe toti partenerii nostri din institutiile europene ca lupta impotriva coruptiei, implicarea si consolidarea rolului nostru in UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se inscrie in linia dialogului activ pe care-l promovam cu toti interlocutorii europeni”, a afirmat prim-ministrul Grindeanu.

Din delegatia condusa de premierul Sorin Grindeanu vor face parte si Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si Marius Nica, consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ