Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că a trimis la CSM, PÎCCJ, DNA și DIICOT proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale

0
647

„Este vorba de legea de modificare a Codului penal şi de procedură penală pentru punerea de acord cu deciziile Curţii Constituţionale, dar şi transpunerea unei directive din 2014 privind confiscarea extinsă. În cazul directivei era depăşit termenul de transpunere, ne-a notificat Comisia şi ne-a băgat în procedură prealabilă de infringement”, a precizat Tudorel Toader.

Potrivit proiectului de modificare a codurilor penale, pentru abuz în serviciu nu a fost impus un prag de la care infracţiunea să poată fi cercetată. Astfel, abuzul constituie fapta funcţionarului nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea unei legi, a unei ordonanţe sau a unei OUG.


„Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma primirea de la Ministerul Justitiei a proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Proiectul a fost dat in analiza si studiu, urmand sa fie prezentat un punct de vedere Ministerului Justitiei la inceputul saptamanii viitoare”, arata Ministerul Public.

Proiectul de lege privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala trimis de Ministerul Justitiei este in analiza, arata Ministerul Public, adaugand ca va prezenta un punct de vedere la inceputul saptamanii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ