Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, Serbia

0
742

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad și ar urma să fie adus în țară. Poliția română anunță că a colaborat cu autoritățile din zece state pentru capturarea fostului deputat.

Fostului deputat PSD i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare.

In momentul reținerii, fostul deputat avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven.S-a ras în cap și și-a lăsat barbă. Iată cum arăta deputatul în momentul capturării:

Sebastian Ghita, in momentul capturarii
Foto: tvr.ro

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, in cursul acestei nopţi, in Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, anunţă IGPR într-un comunicat în care precizează că „în momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E”

Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

Ghita este in custodia politiei din Belgrad, urmand sa se desfasoare procedurile de extradare, dar dupa ce autoritatile sarbe vor finaliza ancheta privind actele false folosite de fostul deputat, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan, la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ