Vom avea un pod peste Dunare in top 5 din Europa

Podul suspendat de la Brăila va fi cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură atribuit în ultimii 27 de ani.

0
697

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să înceapă construcția unui nou pod peste Dunăre. Anunţul de participare pentru proiectare şi execuţie ar putea fi publicat astăzi pe SEAP, după ce vineri Agenția Națională pentru Achiziții Publice a avizat procedura.

Cu o valoare de 2,02 miliarde de lei (aproximativ 500 de milioane de euro), podul suspendat de la Brăila va fi cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură atribuit în ultimii 27 de ani.

Proiectul de infrastructura va avea o lungime totala de 23,4 km si va cuprinde inclusiv drumul principal, Braila – Jijila, si drumul de legatura cu DN22, Smardan – Macin

Gabaritul pe verticala al podului suspendat va fi de cel putin 38 de metri de la nivelul maxim de inundatie al Dunarii, astfel incat sa fie indeplinite criteriile de navigatie fluviala. Latimea totala a podului suspendat de la Braila va fi de 31,70 metri.

Contractul va fi atribuit in baza celui mai bun raport calitate-pret. Apoi, 18 luni sunt destinate proiectarii si 36 de luni pentru executie.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient”.

LĂSAȚI UN MESAJ