Dacia a lansat in Romania o versiune de Duster cu cutie automata EDC

Desi aparent este o noutate mai putin importanta decat un facelift, faptul ca Dacia Duster poate avea acum transmisie automata tip dublu ambreiaj (EDC) este mare lucru, mai ales ca vine si cu sistem Start/Stop.

0
758
Gama Dacia se extinde cu o nouă serie limitată transversală numită Explorer

Pentru prima oara, Dacia include in oferta modelului Duster o cutie de viteze automata. Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) este cu dublu ambreiaj si 6 trepte

„Transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate”, spun cei de la Dacia.

Împrumutată de la Renault, cutia de viteze EDC are șase rapoarte și oferă rafinamentul și rapididatea specifice unei cutii automate cu dublu-ambreiaj, fiind totodată calibrată pe cerințele specifice „tandemului” Duster/dCi 110.

Noul Duster 4×2 EDC 1.5 dCi 110 costă 16.550 de euro dacă este configurat în nivelul de echipare Laureate, prețul cerut în plus față de o versiune similară dotată cu o cutie manuală fiind de 1.300 de euro.

Lansarea noului Duster EDC în România „vine la pachet” și cu lansarea ediției speciale Explorer – dedicată întregii game Dacia (Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy și Duster) și despre care v-am vorbit pe larg la momentul debutului său în Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ