FC Viitorul Constanța noua campioană a României !

"Cinci ani am ieşit campioni la juniori, iar acum suntem campioni şi cu echipa mare.

0
806


sursa:youtube

FC Viitorul a invins CFR Cluj, scor 1-0, in ultima etapa a play-off-ului Ligii I si, conform LPF, care sustine ca, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioana a Romaniei.

Hagi a fondat academia care îi poartă numele în 2009, iar echipa de seniori a promovat în eșalonul de elită în 2012. Cea mai bună performanță a echipei antrenate de Gică Hagi a fost până acum locul 5, ocupat sezonul trecută.

FC Viitorul are acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut şanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB şi Dinamo.

Gabriel Iancu a marcat singurul gol al partidei, din penalty, în minutul 65. Formaţia lui Hagi câştigă, astfel, primul titlu din istoria clubului, la opt ani de la înfiinţare.

Constănţenii şi-au păstrat avantajul din meciurile directe împotriva FCSB, care a învins, scor 3-0, pe CS Universitatea Craiova, pe teren propriu. Dinamo şi Astra au remizat, scor 1-1, într-un meci jucat în „Ştefan cel Mare”. Înaintea ultimei etape, FCSB şi Viitorul se aflau la egalitate de puncte (41), iar Dinamo avea 38 de puncte.

După ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, clasamentul din play-off arată astfel: 1. Viitorul – 44 de puncte; 2. FCSB – 44 p; 3. Dinamo – 39 p; 4. CFR Cluj – 33 p; 5. CS U Craiova – 31 p; 6. Astra – 27 p.

Viitorul a câștigat campionatul în România, dar Becali amenință că se duce la TAS și că, în opinia lui, FCSB este campioana României.

„Nu mai vreau să comentez. Nu vreau să mă cert cu nimeni. Eu îmi apăr familia mea, ei pe a lor. Eu vreau să se facă dreptate. Mergem la TAS și vedem cine e campionul.

Din punctul meu de vedere, la ora asta, suntem campioni 100%. Vom vedea ce va fi. Asta e situația. Important este că am câștigat. Noi suntem campioni. Ăsta e regulamentul.

Nu vreau să mă cert cu Hagi, doar că dreptatea trebuie făcută. Să vedem ce zice TAS. Trebuie respectat regulamentul.

Dacă TAS zice că Viitorul are dreptate, îl felicit pe Hagi și îi zic că merită. E o minune că s-a bătut cu Steaua până în ultima etapă. Dar nu cedăm.

„Suntem campioana cea mai tânără din Europa. Este un lucru incredibil. Dar în spatele acestui lucru stă o academie puternică.

Constanţa merita să aibă o campioană pentru că nu a avut niciodată. Acum acest oraş a intrat şi el în istoria fotbalului românesc.

Am făcut un lucru extraordinar. Am investit în tineri şi asta este una dintre calităţile mele cele mai mari. Sunt fericit acum pentru că am făcut ce trebuie”, a adăugat Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ