Zeci de case din judeţul Vaslui sunt afectate de inundaţii, iar peste 69 de persoane au fost evacuate

Inundații în Moldova Zeci de oameni evacuați din calea apelor

0
757

Inundații în Moldova Zeci de oameni evacuați din calea apelor, Mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Inundații în Moldova, după ploile torențiale care au făcut ravagii în șapte județe.

În Vaslui, zeci de oameni au fost evacuați din case, după ce șuvoaiele au invadat mai multe drumuri și gospodării.

Apele au rupt un pod, care face legătura cu o localitate, iar ambulanțele ajung cu dificultate la cei care au nevoie de ajutor.

A plouat cu găleata și în județul Neamț, unde pompierii au intervenit să-i evacueze pe oamenii din casele măturate de ape.

În satul Doagele din comuna Dragomirești, din județul Vaslui, nu mai puțin de 38 de gospodării au fost inundate.

Șuvoaiele au pătruns în casele a 10 familii, care au fost evacuate de urgență de pompieri.

-19 oameni și-au văzut agoniseala de-o viață distrusă de ape. Loviți de necaz, 15 dintre aceștia s-au refugiat în Căminul Cultural din sat, în vreme ce ceilalți patru au fost primiți în casele rudelor.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de duminică dimineaţa până seara la ora 18.00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior şi mijlociu, judeţul Vaslui.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan.

Sub atenţionare cod portocaliu este, până la ora 12.00, şi râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ