PROTEST MASIV la Finante,Unde sant Promisiunile electorale…. ?

Protest SPONTAN. 22.000 de angajați de la Finanțe, în STRADĂ. România, BLOCATĂ

0
883
Mii de bugetari au oprit lucrul, nemultumiti de Guvernul PSD-ALDE

Aproximativ 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice participă luni, la un protest spontan, ca reacţie la proiectul legii salarizării, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe (FNSF).

Cateva mii de salariati din directiile de finante public eau declansat un protest spontan, luni dimineata, nemultumiti de proiectul legii salarizarii. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune ca protestul se extinde rapid in toata tara, in conditiile in care noua lege a salarizarii va duce la diminuarea salariilor angajatilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat.

Primii care au declansat greva spontana au fost salariatii din cadrul DGRFP Bucuresti. Acestora li s-au alaturat rapid angajatii Finantelor din aproape toata tara.

„Este un protest spontan, care se extinde rapid in toata tara. Oamenii nu pot accepta ca prin noua lege a salarizarii le vor fi diminuate salariile. Vor fi taieri intre 10 si 35 la suta, salarii castigate in urma unei batalii cu regimul Basescu. Colegii nostri, fara a mai tine cont de negocieri, si-au luat soarta in maini si au declansat protestele”, a declarat presedintele Sed Lex, Vasile Marica.

La randul sau, presedintele Sindicatului National Finante Publice – SindFISC, Liviu Toader, a declarat pentru News.ro ca au intrat in greva angajatii din Bucuresti si cel putin zece judete.

”Legea salarizarii e in primul rand factorul declansator.

La Bucuresti sunt 200-300 de persoane care au intrerupt lucrul, in tara sunt cateva mii.

Principalele revendicari sunt cele semnalate de-a lungul timpului, plecand de la nefinantarea serviciilor in care lucreaza acesti oameni, plus proiectul legii salarizarii.

In ceea ce priveste salarizarea angajatilor din Finantele publice, din cadrul ANAF, proiectul este ambiguu privind incadrarea in grilele de salarizare.

Nu exista o protectie juridica a angajatilor ANAF care fac controale, nu exista o protectie juridica reala, angajatii Fiscului merg in controale in numele statului, si nu in nume propriu”, a spus Liviu Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ