Impozite crescute cu 500% pentru terenurile şi imobilele lăsate în paragină

Impozite crescute cu 500% pentru terenurile lăsate în paragină şi AMENZI "deloc modice" pentru proprietarii care nu întreţin faţadele clădirilor

0
753

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis, joi, să dea dreptul Consiliilor Locale de Sector să majoreze impozitele pentru terenurile lăsate în paragină cu până la 500% faţă de taxele locale impuse în prezent.

„Propun să acordăm posibilitatea celor şase Sectoare ale Capitalei de a majora taxele locale pentru terenurile lăsate în paragină, neîngrijite, care constituie, practic, o pată pe obrazul Bucureştiului, aceste taxe să poată să crească de până la 500%, aşa cum prevede Codul Fiscal.

Nu facem altceva decât să punem în acord hotărârea CGMB de astăzi, mai departe, Consiliile Locale vor vota metodologia, criteriile şi sumele aferente”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, în deschiderea şedinţei CGMB de joi.

Primarul general Gabriela Firea

Proiectul a fost votat de Consilierii Generali ai Capitalei cu 36 de voturi „pentru”, 9 „abţineri” şi niciun vot împotrivă.

Edilul a precizat că va fi introdus şi un sistem de amenzi pentru cei proprietarii care nu întreţin faţadele clădirilor.

„Într-o şedinţă viitoare vom veni cu o nouă propunere în acest sens, prin care să introducem un sistem de amenzi, deloc modice, pentru proprietarii care nu-şi întreţin faţadele clădirilor astfel încât să aibă un aspect decent şi mă refer în special la clădirile, multe dintre ele monumente istorice, care sunt pline de grafitti sau a căror tencuială se desprinde, ceea ce dincolo de aspectul inestetic pune în pericol şi trecătorii”, a mai spus Gabriela Firea.

„Potrivit art. 489, alin. 5 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul Local poate majora impozitul pe cladiri si impozitul pe teren cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

LĂSAȚI UN MESAJ