Simona Halep, învinsă de Elina Svitolina în finala turneului WTA de la Roma

Halep încheie astfel serie de zece victorii consecutive, grație cărora a obținut titlul la Madrid și a jucat finala la Roma

0
673

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, a felicitat-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 11 WTA şi favorită 8, de care a fost învinsă, duminică, în finala turneului WTA de la Roma şi a afirmat că îşi doreşte să aibă şansa de a câştiga competiţia, în viitor.


„Svitolina a jucat foarte bine, vreau să o felicit pentru ce a făcut în acest an, pentru ce a făcut în această finală. Vreau să le mulţumesc tututor suporterilor români, şi nu numai. Le mulţumesc şi sponsorilor şi organizatorilor, tuturor celor care au participat la acest turneu minunat, echipei mele.

Este prima mea finală aici, la Roma, şi sper că voi avea şansa să câştig acest turneu. Ne vedem anul viitor”, a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

sursa:facebook
Simona Halep a multumit tuturor spectatorilor care au venit sa vada meciul de astazi de la Roma si isi doreste sa mai faca o finala aici, pe care sa o castige.

”A fost o finală bună pentru mine, Svitolina Elina a jucat foarte bine și vreau să o felicit pentru ce a făcut în acest an, are parte de un sezon extraordinar.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit aici, la Roma, suporterilor români, dar nu numai, sponsorilor și organizatorilor, dar și tuturor celor care au fost implicați în derularea foarte bună a turneului.

Nu în ultimul rând vreau să-i mulțumesc echipei mele, să vă mulțumesc pentru că ați avut încredere în mine și pentru că m-ați sprijinit”, a spus Simona pe facebook.

Svitolina (22 ani, 11 WTA) s-a impus după două ore şi 7 minute de joc în faţa Simonei Halep (25 ani), cap de serie numărul şase.
Este cea de-a doua înfruntare dintre Halep şi Svitolina. Românca a câştigat primul meci, în 2013, la Sofia, în faza grupelor la Turneul Campioanelor 2, scor 6-1, 6-1.

Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială.

Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială.

Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.

Halep va primi un cec de 230.565 euro şi 585 puncte WTA.

Halep a jucat la Roma a 24-a sa finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid.

LĂSAȚI UN MESAJ