3 Zile de greva in primariile din tara

Este grevă japoneză, miercuri, în majoritatea primăriilor din ţară

0
675

Este grevă japoneză, miercuri, în majoritatea primăriilor din ţară, angajaţii poartă banderole albe, iar la Iaşi oamenii au ieşit în faţa Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de Legea Salarizării unice şi se gândesc la un miting pentru săptămâna viitoare când legea intră la vot în Camera Deputaţilor.

Este încă un pas spre greva generală cu care ameninţă peste 30.000 de salariaţi din administrația publică locală, nemulţumiţi că majoritatea sunt plătiţi doar cu salariul minim pe economie, respectiv 1250 de lei.

Sindicaliştii din FNSA spun că personalul care lucrează în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70% prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Protestul nu este însă unul organizat, spune liderul sindical Ringo Dămureanu. „Nu este nimic organizat. Oamenii protestează independent. Cei care doresc o pot face”, a precizat preşedintele Sindicatului Administraţiei Locale „Forţa Legii”.

Angajaţii din administraţia publică locală au fost însă informaţi, pe site-ul sindicatului, că „miercuri încep protestele, pe durată nedeterminată”.

„Nu mai putem opri oamenii aflaţi în pragul disperării, al profundei dezamăgiri şi al protestelor spontane. Greva japoneză va începe miercuri dimineaţă, pe durată nedeterminată.

Luni sau marţi, săptămâna viitoare, vom organiza un mare miting de protest la porţile Parlamentului, în funcţie de ziua în care se va dezbate în Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor acest proiect de lege, aprobat de către Senat”, se arată în informarea publicată pe site-ul sindicatului „Forţa Legii”.

Peste 500 de primării şi câteva consilii judeţene din ţară sunt în grevă, la ora transmiterii ştirii, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, în Capitală activitatea fiind oprită complet în Sectorul 6.

Sunt multe judeţe unde liderii de sindicat au anunţat că nu se vor organiza manifestări de protest, însă nu sunt excluse acţiuni spontane. Este cazul judeţelor Prahova, Hunedoara, Alba, Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ