Eugen Nicolăescu noul viceguvernator al BNR

Fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a fost votat pentru postul de viceguvernator al BNR, cedat PNL de catre PSD

0
584
Nicolăescu, deputat PNL de București, îi va lua locul lui Bogdan Olteanu care a demisionat din funcția de viceguvernator al BNR, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție.

Creşterea generată de consum este nesustenabilă şi riscăm posibile ajustări dureroase în viitor, a spus Eugen Nicolăescu, confirmat de Parlament în funcţia de viceguvernator al BNR. Acesta intenţionează să aibă o cooperare mai bună cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

„Nimeni nu se poate uita la rata actuală de creştere fără să se întrebe care sunt riscurile ce ne aşteaptă”, a spus Eugen Nicolăescu.

Votul parlamentarilor a fost secret. Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu a fost singurul candidat pentru funcţia de membru al CA şi viceguvernator al BNR.

Comisiile de Buget-Finanţe reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat pe 15 mai, cu 31 de voturi pentru şi 3 împotrivă, numirea lui Nicolăescu pentru funcţia de viceguvernator al BNR. PSD a renunţat la postul de viceguvernator BNR, rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu, şi l-a cedat PNL.

Deşi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a făcut o nouă numire, subiectul fiind luat în discuţie abia după alegerile din decembrie anul trecut.Postul de viceguvernator al BNR a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu şi-a depus, în august 2016, demisia din funcţie.

În 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la primul-ministrul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Liberalul în vârstă de 61 de ani, Eugen Nicolăescu, este absolvent al Facultății de Comerț, Academia de Studii Economice din București (1982) și doctor în Știinte Economice (2007). În intervalul 2007-2008 funcția de ministru al sănătății publice în Guvernul Tăriceanu. În 2012 a preluat din nou aceeași funcție în Guvernul Ponta (USL).

LĂSAȚI UN MESAJ