Toate aeroporturile din Romania blocate incepand de marti

0
567

Greva controlorilor de trafic aerian îi afectează pe cei care urmează să plece în vacanţa de Rusalii, dar şi agenţiile de turism, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Acesta spune că toate cursele charter de marţi sunt anulate.

Cu câteva zile înainte de greva controlorilor de trafic aerian de la Romatsa, un ONG face publică o comparaţie între activitatea şi salariile controlorilor de trafic de la noi, cel mai bine plătiţi angajaţi din România, şi cea a omologilor lor din Marea Britanie.

Deşi supraveghează de patru ori mai puţine avioane, controlorii de trafic de la Otopeni câştigă mai mult decât cei englezi de la Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa, spune ONG-ul.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, solicită sindicaliștilor, într-o postare pe Facebook, să nu afecteze planurile de minivacanță ale românilor, în condițiile în care controlorii de trafic au anunțat că vor declanșa grevă generală în data de 30 mai 2017.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

Ma preocupa extrem de mult situatia de la Romatsa si greva anuntata pentru data de 30 mai.

Tin sa precizez, de la bun inceput, ca nu am de gand sa cedez la presiuni nejustificate.

Am avut întâlniri cu reprezentanţii sindicatului de la Romatsa si inainte de greva de acum două săptămâni. Acestia si-au prezentat revendicarile, care ţin de minister si am stabilit impreuna un calendar foarte clar pe care noi l-am si respectat.

Eu sunt un om deschis dialogului şi, la fel cum i-am primit de două ori, înainte de greva de avertisment, îi voi primi si acum, daca vor veni cu solicitari concrete.

Fac un apel la ratiune catre sindicalistii Romatsa si le solicit in primul rand sa nu afecteze planurile de minivacanta ale romanilor!

„Ne cerem scuze față de pasagerii care și-au planificat vacanțe în perioada aceasta! Greva noastră nu are nici o legătură cu această perioadă de vacanță.
Este important să înțelegeți că a început demult acest conflict. Am așteptat șase luni ca să înțeleagă cineva și să facă ceea ce trebuia să facă”, a spus Florin Diaconu purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), înaintea negocierilor de la Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ