Spor de complexitate a muncii de 15% pentru unii funcţionari publici din Parlament şi ministere

Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii este vedeta PSD-ului in a promite venituri in campania electorala

0
895

„Pentru personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, serviciile Parlamentului, Consiliului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale, se acordă o majorare de 10% a salariului de bază.
Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite.
Majorare nu se acordă personalului asimilat din punct de vedere al salarizării cu aceste categorii de personal”, potrivit unui amendament adoptat de Comisia de muncă la proiectul legii salarizării bugetare.

Deputatii din comisia de munca au majorat, fata de proiect, si salariile mai multor categorii de functii din cadrul Consiliului Concurentei, precum inspector de concurenta principal (plus 700 de lei) si inspector de concurenta asistent (plus 600 de lei).

Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii este vedeta PSD-ului in a promite venituri, salarii, pensii si a sanctiona, pe cei care obtin venituri “conform legilor”.

Lia Olguta Vasilescu, senator PSD si ministru al Muncii

De asemenea, si functiile de conducere din Consiliul Concurentei vor fi remunerate mai bine fata de propunerea Guvernului, cu sume cuprinse intre 1.100 si 1.300 de lei.

Această prevedere nu se aplică pentru personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, serviciilor Parlamentului, Consiliului Legislativ și Administrației Prezidențiale, pentru care se acordă o majorare de 10% a salariului de bază.

„Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite”(n.r.guvernul), mai prevede Legea salarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ