România a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris

0
661

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a depus, joi, instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, în prezenţa secretarului general adjunct pentru Afaceri Juridice al ONU, Miguel de Serpa Soares,anunta MAE roman, intr-un comunicat.
Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 5 octombrie 2016 şi va deveni operaţional după 2020. Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, joi, retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

De asemenea, ministrul Teodor Melescanu a avut o intalnire bilaterala cu Miroslav Lajcak, in noua calitate de Presedinte al Adunarii Generale, cei doi oficiali reiterand necesitatea promovarii unui multilateralism eficace, cu recunoasterea rolului central al ONU.

La randul sau, Secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed, a exprimat apreciere pentru depunerea instrumentului de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice, precum si pentru atentia constanta acordata de Romania implementarii Agendei 2030 privind dezvoltarea durabila.

„Chestiunile păcii şi securităţii internaţionale au fost abordate de ministrul Afacerilor Externe în întâlniri separate cu secretarul general adjunct pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, şi cu secretarul general adjunct pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Au fost abordate temele de interes prioritar pentru România, respectiv întărirea capacităţilor ONU în domeniul misiunilor de menţinere a păcii, cooperarea dintre ONU şi organizaţiile regionale în asigurarea păcii şi securităţii internaţionale, precum şi creşterea profilului Consiliului de Securitate ca for de prevenire şi acţiune proactivă în soluţionarea situaţiilor de criză”, se arată în comunicatul MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ