Ce a promis, și ce a făcut Gabrielei Firea la Primăria Capitalei ?

Precum toţi candidaţii la Primăria Capitalei, Gabriela Firea le-a promis bucureştenilor "multe".

0
1374

Azi se implineste un an de la alegerile locale. Cu totii ne amintim promisiunile de basm din campanie, facute de Gabriela Firea, dar si de dupa ce a ajuns in functie. Insa multe au ramas pana acum doar vorbe.

Printre cele mai mari doleante ale bucurestenilor sunt cele legate de trafic – lucrari neterminate, benzile unice pentru RATB sau parcarile -, dar si noi mijloace de transport in comun, trotuare sau chiar si caldura din calorifere.

In aceste domenii, cel putin, promisiunile s-au dovedit a fi doar praf in ochii alegatorului.

Va mai amintiti?
Programul propus de Gabriela Firea, prin care a obținut votul la funcția de primar general al Bucureștiului.

Încurajarea și sprijinirea amplasării de centrale noi de producere a energiei termice în cogenerare de înaltă eficiență, flexibile în funcționare, cât mai aproape de locul de consum, mai ales în cartierele aflate departe de actualele sursele de producție. În acest fel, și bucureștenii din aceste cartiere (Colentina, Doamna Ghica, Titan, Pantelimon, Aviației) ar urma să aibă energie termică furnizată la parametrii de calitate în mod continuu, cu o scădere a tarifului final cu cel puțin 50 de lei/Gcal.
Gabriela Firea
– În funcție de amplasamentele și capacitățile noilor centrale, dar și de capacitățile de producție existente, dar modernizate, vor fi proiectate și redimensionate traseele de transport ale energiei termice și finanțate, inclusiv prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, lucrările de modernizare a rețelei și înlocuirea actualelor conducte îmbătrânite cu conducte noi preizolate și la dimensiuni adecvate traficului de agent termic.

– Pentru parcările publice de suprafață va fi introdus sistemul de taxare automată, cu plata online sau prin sms. Astfel, în afara optimizării încasărilor, se crede că va fi eliminat și fenomenul parcagiilor ilegali.

– Începerea unui amplu program, împreună cu primăriile de sector, de amenajare și construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație. Va fi continuat proiectul parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta în București să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun (ideal metroul).

– Începând cu primăvara anului 2017, va începe construcția de parcări, astfel încât, în vara anului viitor, să existe deja primele parcări finalizate

– Extinderea numărului de intersecții incluse în Sistemul de Management al Traficului din București (SMTB).

– Acordarea de facilități fiscale firmelor care fie organizează un transport special pentru angajații proprii, fie le achită abonamente pentru transportul urban, pentru a evita folosirea mașinii proprii și/sau ale firmei.

– Desființarea construcțiilor ilegale de pe spațiile verzi.

– Amenajarea Hipodromului București.

– Acordarea de reduceri în ceea ce privește costurile chiriilor pentru studenții din universitățile de stat care nu au reușit să obțină un loc în cămin, după model irlandez.

– Construirea de grădinițe cu program prelungit și renovarea spitalelor.
Si ce A facut.

-RATB – A promis sute de vehicule, se cumpara 2+10

-Parcari:Suntem deja in vara si este evident ca Primaria nici nu a inceput constructia de astfel de parcari si nici nu a fost anuntata vreo data cand ar putea incepe.

-Benzile unice ale RATB:Subiectul a generat intense discutii, in aceste saptamani, iar totul a culminat cu haosul din traficul din nordul orasului, provocat dupa infiintarea unei benzi unice pentru RATB, acest lucru realizandu-se insa dupa o documentare incompleta, potrivit consilierului general liberal Ciprian Ciucu.

-Tichet unic pentru RATB… gratuit:Voi gasi caile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public sa fie gratuit, intr-un timp rezonabil, tocmai pentru a incuraja cat mai multi bucuresteni sa il foloseasca”

Daca, totusi, varianta aleasa va fi continuarea platirii biletelor si abonamentelor, si nu gratuitatea, PMB nu a precizat daca vor ramane in vigoare si tichetele doar pentru RATB si cele doar pentru metrou, si nici nu s-au facut alte lamuriri – cum si cand va fi implementata aceasta masura sau care vor fi preturile.

-Gropile eterne:In ce priveste gropile, ele au reaparut ca de obicei dupa iarna si vara aceasta santierele de carpit gauri in asfalt vor intinde din nou nervii soferilor.

-RADET si caldura lipsa:De exemplu, in luna aprilie, in conditiile in care a fost o perioada de frig neobisnuit pentru jumatatea primaverii, iar RADET a anuntat ca reia incalzirea in Bucuresti, Gabriela Firea a promis ca va fi caldura in calorifere, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Tot in ce priveste RADET, administratorul sau judiciar, Gheorghe Piperea, a anuntat in luna martie disponibilizari in companie, in ciuda promisiunilor anterioare ale doamnei primar ca nu va fi nimeni dat afara.

-Ce s-a intamplat cu transparenta?…:Dupa doar trei luni, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis o nota de serviciu adresata „directorilor generali/ directorilor/ directorilor executivi ai aparatului de specialitate al Primarului General si ai Institutiilor publice de interes local ale Municipiului Bucuresti”.

Aceasta prevedea urmatoarele: „Conducatorii din aparatul de specialitate al Primarului General precum si cei ai institutiilor publice de interes local ale Municipiului Bucuresti, se pot prezenta la convocarile Consiliului General al Municipiului Bucuresti si pot transmite date, informatii si documente solicitate de catre acesta numai dupa informarea prealabila a PRIMARULUI GENERAL si cu acordul acestuia”.

-Iepurasi gigantici, concerte, logo si concursuri pentru cele mai frumoase locuinte:Dar totusi ce a facut intr-un an doamna primar in Capitala?

A aruncat bani pe concursuri si concerte.

PMB a demarat un concurs in care va premia cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa curte din Bucuresti, pentru care pune la bataie premii in valoare totala de 214.000 lei.

A facut mai multe concerte, despre care nu am aflat exact cat au costat, singurul de care stim sigur este cel de la Ziua Europei, pe care s-au cheltuit 386.000 de euro.

Rezultatele mandatului meu nu vor putea fi masurate abia peste patru ani de zile, cum am fost cu totii obisnuiti, ci, daca bucurestenii vor decide si voi fi primarul lor, rezultatele se vor vedea in cateva luni, pentru ca unele dintre solutii se pot lua imediat si nu trebuie sa asteptam ani de zile pentru a vedea cum calitatea vietii bucurestenilor se imbunatateste
Gabriela Firea, in aprilie 2016, la depunerea candidaturii

Gabriela Firea a anunţat că va face o conferinţă de presă pentru a puncta realizările pe care le-a avut în primul an de mandat,asteptam cu Mare interes urmatoarele povesti.

LĂSAȚI UN MESAJ