Nemulţumirea este generală. PSD-ul va forţa o demisie a lui Grindeanu

0
1781

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la Realitatea TV că nu prea e de comentat conferinţa lui Liviu Dragnea pentru că nu prea are sens, întrucât a vorbit despre „nimic”. De asemenea, acesta a spus că nemulţumirea în PSD este una generală şi că se va forţa o demisie a lui Sorin Grindeanu sau a mai multor miniştri, însă în final Liviu Dragnea va ajunge tot în faţa lui Klaus Iohannis.

„Nu prea este de comentat această declaraţie de presă a lui Liviu Dragnea pentru că nu are sens. A vorbit nimic despre nimic.
Este o boală foarte grea în politica românească instalată cam din epoca Băsescu.
S-a ajuns la o modă în care evidenţa să nu mai conteze şi liderii improtanţi din prin rang să mintă cu nonşalanţă bazându-se pe faptul că marele public nu va avea acces la adevăr şi că nu va putea să depisteze minciuna.
Sigur că aşa s-a întâmplat de fiecare dată pentru că aşa s-au câştigat alegerile, dar faptul că există jurnalişti bine informaţi, comentatori sau colegii de partid ai liderilor, de la domnul Băsescu până la domnul Dragnea, care îl are pe Traian Băsescu drept lider politic, asta lasă urme, pentru că acest discurs pe care l-a avut Liviu Dragnea sună fals şi înspăimântător pentru alţii.
Doar nu ne neînchipuim că Gabriela Firea a început să discute public împotriva lui Grindeanu fără să discute cu Liviu Dragnea înainte.
Să nu ne închipuim că ceilalţi care au mai comentat nu au făcut-o în acord cu liderul partidului. Ce cred ei când îl văd acum că minte la televizor?”, a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că şi ceilalţi oameni din partid „mint la fel” şi este aşadar o „sarabandă a minciunii” care maschează adevăratele mişcări din interiorul partidului. Datorită spiritului de coeziune specific fostului partid comunist, aceste lucruri încă nu au degenerat, spune Cozmin Guşă, dar nici nu mai e mult până când se va întâmpla acest lucru.

„Ce se poate întâmpla? Ei vor dori să forţeze o demisie a lui Grindeanu care înseama demiterea întregului Guvern sau demisia unor miniştri, dar oricum ar face vor ajunge tot în faţa lui Klaus Iohannis şi de aici va începe destructurarea PSD, pentru că PSD nu se destructurează dacă nu ia o decizie faţă de Guvern”, a spus acesta, explicând că PSD-ul se va destructura dacă va dinamita, din anumite motive, guvernarea lor.

„Dacă nu vor face lucrul acesta, vinovatul sau păcăliciul de serviciu este Gabriela Firea pentru că nu am văzut că a fost bine susţinută şi, în afară de primar al Capitalei, ea nu are o funcţie bine consolidată în partid, nici măcar în organizaţia Bucureşti. De ce se întâmplă astea? Simplu: boala puterii. Nu este vorba de amnistie sau graţiere, acolo Liviu Dragnea s-a încurcat şi s-a încurcat şi pe el. A promis la toţi amnistie şi graţiere şi după aceea nu a mai făcut nimic. Este boala puterii” , a încheiat Cozmin Guşă.

LĂSAȚI UN MESAJ