La multi ani domnule presedinte Klaus Iohannis!

0
3942

Klaus Werner Iohannis, născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, a absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional „Brukenthal” din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

Este căsătorit cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

De ziua sa de nastere, presedintele Klaus Iohannis se afla, alaturi de sotia sa, Carmen Iohannis, in statiunea Neptun, la vila de protocol, unde potrivit unor surse locale ar fi ajuns inca de vineri seara.

Si liderii PNL se afla, sambata, pe litoral, Alina Gorghiu, Vasile Blaga si Catalin Predoiu participand in cursul diminetii la lansarea cartii lui Puiu Hasotti, la Constanta.

De altfel, copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis sefului statului „La multi ani”.

Intrebata daca va participa la sarbatorirea zilei de nastere a sefului statului, Gorghiu a raspuns: „Eu nu, dar ii urez <>. Astazi este ziua domnului presedinte, ii urez si eu, alaturi de Vasile Blaga, toate cele bune”.

In 3 iunie, presedintele Klaus Iohannis a mers la Neptun, la vila de protocol din statiune, atunci el aflandu-se pentru prima data pe litoralul romanesc dupa ce a devenit sef al statului.

Neptun a fost statiunea preferata a fostului presedinte Traian Basescu. In cei zece ani de mandat, acesta a fost prezent la Neptun in fiecare vara si a mers de mai multe ori la una din terasele din zona.

Klaus Iohannis este al patrulea Președinte al României ales după 1989.

La un sfert de secol de la Revoluție, cetățenii României și-au ales Președintele printr-un vot popular care a depășit chiar și cele mai optimiste așteptări, un primar, fost dascăl, care a reușit să transforme comunitatea în care s-a născut și a trăit.

Angajamentul pe care l-a luat în fața propriilor cetățeni s-a numit „România lucrului bine făcut”, iar alegerea sa în funcția de Președinte a fost descrisă drept unul dintre cele mai importante evenimente politice din Europa anului 2014.

Membru al unei vechi familii de saşi transilvăneni, cu rădăcini în zona Sibiului încă de la jumătatea mileniului, Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu.
A copilărit pe străzile vechi, din apropierea Centrului istoric, într-o comunitate diversă, acolo unde aveau să regăsească mereu calmul și ordinea.

După școala germană, a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal”, unde avea să devină, peste ani, profesor de fizică, coleg cu foștii săi dascăli.
În 1978, Klaus Iohannis a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și, începând cu anul 1983, și-a început meseria de dascăl predând la mai multe școli din împrejurimile Sibiului.
Cinci ani mai târziu a ajuns să predea la liceul pe care îl absolvise și s-a titularizat aici, împlinindu-și visul din adolescență de a se afla de cealaltă parte a catedrei.
Chiar dacă părinții și sora sa au luat hotărârea de a emigra în anii ’90, în contextul migrației unei mari părți a comunității sașilor transilvăneni, Klaus Iohannis a ales să rămână în Sibiu.

În calitate de Președinte al României, Klaus Iohannis consideră că are o uriașă responsabilitate: aceea de a consolida parcursul țării pe drumul principiilor, valorilor și legilor durabile, de a sprijini un stat de drept autentic, stabil, cu instituții solide. Își dorește să facă din România țara în care fiecare cetățean să se simtă ca acasă, o casă pe care să o iubească și de care să fie mândru.

Pentru Klaus Iohannis, „O Românie puternică” înseamnă un stat care are grijă de cetățenii săi, prin mijloace legale și diplomatice, oriunde s-ar afla ei, o țară care își apără valorile, interesele, simbolurile, dar și bunurile naționale și resursele naturale. O țară care știe să-și protejeze patrimoniul, domeniile de excelență, care pune prioritate pe educație și sănătate, și, în al treilea rând, un stat care contribuie, alături de partenerii săi, la menținerea securității colective și la promovarea democrației și libertății.

Încă de la începutul mandatului, Președintele și-a anunțat intenția de a fi un promotor și garant al statului de drept, cu o justiție independentă și funcțională. Așadar, lupta anticorupție reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale mandatului său, fiind o chestiune de siguranță națională.

LĂSAȚI UN MESAJ