Klaus Iohannis- Emmanuel Macron, întâlnire importantă pentru viitorul României

0
1096

Aflati la reuniunea Consiliului European, cei doi presedinti au avut o discutie de aproximativ o ora. Preocuparea comuna o reprezinta viitorul Uniunii, a sustinut la final Klaus Iohannis. S-a discutat insa si despre piata comuna a fortei de munca, dar si despre aderarea Romaniei la Schengen. Pe Emmanuel Macron l-a preocupat si situatia politica de la Bucuresti.

„Le spun tuturor ca e ok, m-a intrebat”, a declarat Iohannis. La final, Klaus Iohannis l-a invitat pe Macron la Bucuresti, intr-o vizita in care noul lider de la Palatul Elysee ar putea veni cu prima doamna.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat vineri, la Cluj, ca intalnirea oficiala avuta de catre presedintele Klaus Iohannis cu omologul sau francez, Emanuel Macron, este importanta pentru ca Franta este un partener important al tarii noastre in materie de politica externa, dar si pentru ca aceasta intalnire faciliteaza cunoasterea mai buna a intentiilor Frantei cu privire la implicarea in proiectul Uniunii Europene.

Intrebat cum comenteaza intalnirea dintre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Frantei, Emanuel Macron, ministrul de Externe a declarat ca vizita este una importanta.

„Summitul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relaţiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeană şi Turcia. Vor fi dezbătute cu prioritate aspecte legate de domeniul migraţiei, unde Turcia joacă un rol foarte important în controlul fluxurilor migratorii către Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la Uniunea Europeană, precum şi procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetăţenii turci”, informează Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Macron a scris pe Twitter că lucrează împreună cu omologul său român „Klaus Iohannis pentru a găsi soluţii comune” şi avertizează că „Europa trebuie să fie puternică şi nu divizată”. Macron a publicat, de asemenea, un clip în care apare alături de Iohannis la summitul UE de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ