Criza guvernamentală trece, protestele rămân. Zeci de oameni au anuntat pe retele sociale ca vor iesi din nou în stradă, în această seară, pentru a le arăta politicienilor că nu sunt de acord cu noul guvern instalat la Palatul Victoria, dar nici cu unele decizii ale Curţii Constituţionale.

Printre acestea: desfiinţarea noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici, desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu, precum şi cenzurarea opiniilor concurente ale judecătorilor CCR.

În Bucureşti, protestatarii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, la ora 19. Ei vor pleca în marş spre Piaţa Romană, Universitate, Parlament şi Curtea Constituţională. Alte proteste sunt anunţate în Arad şi Cluj-Napoca.

Protestul intitulat pe Facebok,”Împreună salvăm ţara de corupţi”, a fost creat de comunităţile „Corupţia Ucide” şi „600 000 pentru Rezistenţă.

Iată justificarea pentru protest, care se găseşte pe pagina evenimentului:

„Dacă rămânem pasivi și nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupția cel puțin în ultimele 5 luni.

Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toți în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar și tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curând am început să fim mai conștienți. Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție! Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare și te așteptăm alături de noi!”.

CITESTE MAI MULT PE: REALITATEA.NET

LĂSAȚI UN MESAJ