Simona Halep s-a calificat în turul II la Wimbledon

0
952

Simona Halep a avut nevoie de o oră şi 13 minute pentru a accede în runda a doua. De-a lungul întâlnirii cu Erakovic, românca a servit un as, a comis patru duble greşeli, iar la serviciu a avut procentaje de reuşită de 67% cu prima minge şi 64% cu cea de-a doua. Halep şi-a cedat serviciul o singură dată, în setul al doilea, şi a reuşit cinci break-uri.

Halep a început mai slab meciul și a fost condusă cu 2-1 în primul set, dar apoi a controlat autoritar partida.
Cele două jucătoare se înfruntaseră până acum o singură dată, în 2015, la US Open, în primul tur, Erakovic abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru Halep.

Pentru calificarea în turul 2, românca a obținut 57.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA.
Halep, finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, anul primei ei finale de la Paris, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală.

Halep o va întâlni în turul al doilea pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (21 de ani, 97 WTA), care a trecut luni în două seturi de britanica Laura Robson, 6-4, 6-2.
Tot luni, în primul tur la Wimbledon vor avea loc meciurile Marius Copil — Peter Gojowczyk, Ana Bogdan — Ying-Ying Duan și Irina Begu — Naomi Broady.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi brazilianca Beatriz Haddad Maia (locul 97 WTA), care a trecut în prima rundă de britanica Laura Robson, scor 6-4, 6-2.

Prezenţa în turul doi al turneului de la Wimbledon este premiată cu 65.165 de euro şi 70 de puncte în ierarhia mondială. La ediţia din 2016, Simona Halep a fost eliminată în sferturi de finală.

LĂSAȚI UN MESAJ