Penitenciarele ar putea fi obligate să realizeze un raport social către ANOFM pentru deţinuţii care vor fi eliberati

0
851

„Centrele de detenţie au obligaţia de a realiza un raport social personalizat către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru persoanele care mai au de executat 3 luni din pedeapsa privativă de libertate”, potrivit unei iniţiative legislative pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, depuse la Senat, de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL.

Această modificare legislativă „contribuie la eficientizarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate”, potrivit expunerii de motive semnată de deputatul PSD Oana Florea.

În opinia persoanelor private de libertate lipsa unui loc de muncă reprezintă „unul dintre cele mai importante aspecte problematice cu care se confruntă după liberare/eliberare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Proiectul este iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc – senator PSD, deputaţii PSD Oana Florea şi Eugen Nicolicea, liberalii Gabriel Andronache şi Vasile Varga şi deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu.

Senatul este prima Camera sesizată.

LĂSAȚI UN MESAJ