Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat cu executare

0
868

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat vineri de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a echipei locale de fotbal, sentinţa nefiind definitivă.

Pe lângă pedeapsa principală de trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Anghel a primit şi o pedeapsă complementară constând în interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de doi ani şi şase luni.

Pedepse cu executare au mai primit fostul director al Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) Caracal, Stelian Veselin (trei ani şi şase luni de închisoare), şi fostul trezorier al echipei FC Caracal, Victor Botezatu (doi ani de închisoare).

Alţi doi inculpaţi – Petre Neacşu şi Artemiza Pisică – au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cristian Georgescu, fost comisar la Garda Financiară Olt, a fost achitat.

Instanţa a mai dispus achitarea inculpaţilor din dosar pentru infracţiunile de grup infracţional organizat, reţinerea şi nevărsarea cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Procurorii DIICOT, care au instrumentat dosarul, sustin ca in perioada 2010 – 2013, la nivelul municipiului Caracal, s-ar fi constituit un grup infractional organizat. Acesta era format initial din Gheorghe Anghel (fost primar al municipiului Caracal), Stelian Veselin (director al unei societati comerciale) si Cristian Georgescu (fost comisar la Garda Financiara Olt) si ar fi avut ca scop sustragerea de sume substantiale de bani in dauna Primariei Caracal si a unei societati comerciale pentru sustinerea echipei de fotbal locale si insusirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase.

Prin activitatea infractionala conjugata si prin mijloace frauduloase, gruparea ar fi creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.

Echipa de fotbal FC Caracal a evoluat in Divizia C pana in anul 2013, cand a fost desfiintata. Stelian Veselin a fost presedinte al FC Caracal si director al IGO Caracal, societate al carei actionar majoritar a fost Consiliul Local Caracal. O parte importanta a finantarii echipei de fotbal a fost asigurata din sponsorizarile de la IGO.

LĂSAȚI UN MESAJ