Ce se întâmplă pe Internet într-un minut

0
1019

Ştim cu toţi că internetul este uriaş, iar numărul de utilizatori conectaţi online creşte de la un minut la altul. Potrivit ultimelor statistici, 40% din populaţia globului este conectată la internet. În 1995, procentul era mai puţin de 1%.

Aşadar, ce se întâmplă în doar un minut pe internet? Ei bine, multe. În 2017, pe internet, într-un singur minut, se urmăresc peste 70,000 de ore de conţinut pe Netflix, se cheltuiesc peste 751,000 de dolari în magazine, se efectuează 3,5 milioane de căutări pe google şi se trimit peste 156 de milioane de email-uri.

De asemenea, în acelaşi minut se trimit 15,000 de gif-uri pe Facebook Messenger, apar 120 de conturi noi pe Linkedin, se ascultă 40,000 de ore de conţinut audio pe Spotify, se trimit aproape o jumătate de milion de tweet-uri, se descarcă peste 340,000 de aplicaţii (iOS şi Android), se urmăresc 4,1 milioane de clipuri pe YouTube sau se trimit 16 milioane de mesaje.

Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferaţi pe Internet în doar un minut.

În prezent, numărul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populaţiei lumii.

De asemenea, tot până atunci va fi nevoie de cinci ani ca să fie vizionat tot conţinutul video care trece prin reţelele IP la fiecare secundă.

Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectării computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate şi traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. În plus, traficul de pe dispozitivele mobile va creşte de 11 ori, iar cel de pe Internet în general de 3 ori.

Totoodată, liderii din industria IT investesc în reţetele şi device-uri pentru a face faţă schimbării permanente la care este supus internetul.

Exista si niste estimari facute de Intel, legate de anul 2015. Pana in 2015 numarul dispozitivelor conectate la internet este asteptat sa se dubleze. Veti spune acum: „Bine, si ce rol are Intel in aceste cifre?” Daca stam sa ne gandim, o mare parte din device-urile folosite pentru accesul la internet detin componente Intel, si aici ne referim la desktop-uri, laptop-uri, ultrabook-uri, netbook-uri. In curand piata smartphone-urilor si a tabletelor va creste si mai mult prin implicarea lui Intel in acest proces.

Pe de alta parte serverele, cele care stau la baza redirectionarii traficului de internet si fac posibil browsing-ul sunt in mare parte echipate cu procesoare Intel. Securitatea datelor personale ale utilizatorilor si securitatea reteleie interne si externe este asigurata de protocoale Intel, la nivel de procesor. Desigur, Cisco si alte companii de retelistica au si ele rolul lor in acest proces complex.

Informațiile au fost colectate de Lori Lewis pentru site-ul allaccess.com.

LĂSAȚI UN MESAJ