Simona Halep si Patricia Ţig în optimile de finală ale turneului de la Washington

0
1363
Patricia Maria Tig

Principala favorită a turneului a avut emoţii doar în primul set în duelul jucătoarelor beneficiare de wildcard la întrecerea din capitala Americii.

„Mă bucur că am reuşit să câştig, nu a fost un meci uşor. Sloane Stephens este, mereu, o adversară dificilă. Mă bucur de prima mea prezenţă aici, la Washington. Şi mă bucur şi de căldură – deşi nu este uşor, dar e ok”, a declarat Simona la finalul meciului cu Sloane Stephens pentru Tennis Channel.

Stephens, locul 957 WTA, a rezistat doar în manşa inaugurală, pe fondul unei evoluţii nu tocmai convingătoare a Simonei la serviciu, din pricina procentajului de doar 40% la frecvenţa primei mingi.

Patricia Tig, locul 134 WTA, a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (3), pe britanica Heather Watson, locul 75 WTA, venita din calificari, in prima mansa a turneului de la Washington.

Tig si-a complicat meciul, ea conducand cu 5-2, in setul al doilea. La 5-4, pe propriul serviciu, romanca a ratat doua mingi de meci. Setul a ajuns din nou in tie-break, iar Tig s-a impus dupa doua ore si patru minute de la start. Calificarea in mansa a doua este recompensata cu un premiu de 3.420 de dolari si cu 30 de puncte WTA.

Invingatoarea din partida Monica Niculescu – Nao Hibino va fi adversara Patriciei Tig.

Patricia Ţig, este a doua reprezentantă a României în optimile de finală ale turneului de la Washington. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani i se alătură Simonei Halep, principala favorită a turneului din capitala Statelor Unite.„Nu a fost simplu în primul set, pentru că nu am avut deloc ritm. Ea reuşea câteva lovituri bune, apoi rata alte câteva.

În primul set nu am putut găsi cadenţa necesară. Dar apoi, în setul doi, a fost mult mai bine. Întotdeauna atunci când câştig un prim set strâns, mă concentrez foarte bine pentru primele game-uri din manşa următoare. Iar dacă le câştig, atunci lucrurile devin mult mai simple. Dar, în acelaşi timp, la nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune niciodată că meciul este încheiat”, a mai spus Halep

Darren Cahill a avut o nouă interveţie câştigătoare în primul meci al Simonei de la Washington. Halep i-a cerut ajutorul la scorul de 6-5 în finalul primului set.

„Astăzi, l-am întrebat pe Darren cum ar trebui să returnez. Pentru că nu reuşeam să returnez! Am avut atâtea mingi de break (n.r. – 8 în primul set, dintre care doar una valorificată). El mi-a spus să stau acolo şi să îmi folosesc picioarele.

A fost bine. Am făcut asta şi am reuşit să iau câteva break-uri în setul doi. Nu sunt un mare fan al on-court coaching-ului, dar îl folosesc. Prefer să fiu acolo singură, la fel cum prefer ca şi adversarele mele să fie tot singure. Îmi place să ne batem doar cu forţa noastră, din ziua respectivă. Dar intervenţiile lui Darren mă ajută de fiecare dată.”, a mai spus Simona.

In turul urmator, Simona Halep o va intalni pe jucatoarea din Columbia, Mariana Duque-Marino. Aceasta are 27 de ani si este numarul 115 in clasamentul WTA. In turul precedent, Marino a reusit o surpriza invingand-o cu 6-4, 6-1 pe Shelby Rodgers din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ