Cei mai bogati presedinti de consiliu judetean din tara

Bijuterii de mii de euro si conturi de sute de mii de lei

0
2537

Presedintii Consiliilor Judetene Cluj si Iasi, Alin Tise si respectiv Marcel Popa, sunt printre cei mai bogati sefi de for judetean din tara, conform declaratiilor de avere postate pe paginile de internet ale acestor institutii.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, are o casa in Cluj-Napoca si doua autoturisme de lux, plus o autoutilitara, conform celei mai recente declaratii de avere postate pe pagina de internet a institutiei.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj
Familia Tise mai detine bijuterii in valoare de 16.000 de euro si depozite bancare in valoare de 156.000 de lei si 2.700 de euro.

Un alt sef de judet instarit este presedintele Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa. Acesta are, conform declaratiei de avere postata pe pagina de internet a institutiei, 21 de terenuri in judetul Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa
Dintre acestea, 17 sunt terenuri intravilane, cu suprafete intre patru si 900 de metri patrati, iar alti 44.000 de metri patrati reprezinta teren agricol. De asemenea, familia Popa mai detine sase apartamente si o casa in Iasi. Maricel Popa a mentionat in document si bijuterii in valoare de 11.000 de euro, dar si tablouri semnate de Dan Hatmanu, Bogdan Barleanu si Gabriel Moisuc, in valoare totala de 40.000 de euro. In cont, Popa are 24.000 de lei, insa are de achitat la banci datorii de 21.000 de lei. De asemenea, acesta este actionar in noua firme.

Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj, este proprietarul a patru terenuri, dintre care doua intravilane. Acesta si-a mai trecut in declaratia de avere o casa in Zalau, dar si un credit bancar de 90.000 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu Daniela Campean are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane, doua apartamente si o casa de vacanta in judetul Sibiu. Aceasta are si depozite bancare de aproape 200.000 de lei si 1.7000 de euro.

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava si-a notat in declaratia de avere cinci terenuri, dintre care trei intravilane si doua extravilane, in judetul Suceava, dar si o casa de locuit, care este pe numele fiului sau. Acesta are si un autoturism marca BMW, primit sub forma de donatie de la un cumnat din Germania si un depozit bancar de 20.000 de lei.

De cealalta parte, sunt presedinti de consilii judetene care au datorii mari de bani fie la institutii bancare, fie la persoane fizice. Intre acestia se numara Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, are doua terenuri intravilane, doua apartamente si o casa, dar si datorii la banci, in valoare de 70.000 de euro.

Presedintele CJ Ilfov Marian Petrache are un teren agricol in Ialomita si altul intravilan in Teleorman, un apartament in Bucuresti, doua case in Zimnicea, dar si un autoturism de lux marca Range Rover Evogue, care costa cel putin 40.000 de euro. Acesta are si conturi bancare in valoare de 100.000 de lei, 11.000 de dolari si 5.700 de euro. Petrache are insa si datorii catre persoane fizice, in valoare de 75.000 de euro, 11.000 de dolari si 57.500 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane, dintre care unul de 25.000 de metri patrati. Acesta mai are un apartament, o casa si un autoturism marca Mercedes, dar si datorii de aproape 200.000 de euro la banci.

Sunt si sefi de judete care nu au, conform declaratiei furnizate, nici case, nici masini, nici depozite, dar nici datorii la banci. Un exemplu este presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, care nu are, conform declaratiei de avere niciun fel de proprietate si niciun ban in cont

LĂSAȚI UN MESAJ