Directorul general al TAROM și-a dat demisia

Ce spune şeful Tarom cu o zi înainte să-şi dea demisia.

0
1783
După ce a refuzat să demisioneze, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, şi-a dat demisia.

Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, crede că verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate în evidenţă deficienţe din perioada în care el a condus compania.

El nu consideră că trebuie să-şi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei, a declarat Davidoiu duminică, potrivit News.ro, care citează Digi24.

”Nu are cum să scoată în evidenţă deficienţe în perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care funcţionează şi aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficienţe vorbim? Deficienţele sunt în spate, nu sunt la mine”, a declarat Eugen Davidoiu, întrebat despre decizia premierului Mihai Tudose de a trimite Corpul de Control la Tarom.

El consideră că nu are motive de a-şi da demisia pentru că a fost eficient în activitatea sa.

”Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu.

După ce a refuzat să demisioneze, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, şi-a dat demisia, luni.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineaţa, referitor la demisia directorului general Tarom, că nu l-a convins el, nu a vorbit cu acesta, precizând că nu e cazul ca ministrul Transporturilor să-şi dea demisia.

Întrebat despre demisia directorului general Tarom, care ar fi spus că este „curat ca lacrima”, premierul Mihai Tudose a precizat: ‘Despre lacrimi o să mai vorbim noi. Ce spune domnia sa e problema domniei sale. Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el”.

Totodată, Mihai Tudose a precizat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu ar trebui să-şi dea demisia ca gest de onoare.

Scandalul de la Tarom vine după ce ministrul Răzvan Cuc a fost certat în şedinţa Guvernului, după ce compania a ajuns în al 10-lea an de prăbuşire, iar pierderea de 104 milioane de lei pe primele 6 luni este una dintre cele mai mari de până acum.

În plus, administratorii de la Tarom au fost numiţi de minister pentru a conduce compania. Aceştia sunt:

– Silvia Popeangă, o pensionară de 62 de ani, fosta directoare financiară la ROMATSA
– Aurel Machita, de 57 de ani, funcţionar în mai multe ministere
– Alina Velicu, de 33 de ani, fosta agent de vânzări la un magazin de telefonie mobilă, fără vreo legătură cu aviaţia. Vine din Giurgiu, judeţul din care este, coincidenţă, şi ministrul Cuc
– Adriana Ionescu a lucrat în presă şi a fost consilieră mai multor miniştri PSD – şi ea fără nico legătură cu domeniul aviaţiei
– Laurenţiu Voicu, funcţionar şi director în Ministerul Transporturilor
– Dragoş Pelmuş, născut în Giurgiu.

Cei şapte administratori încasează, fiecare, o îndemnizaţie de 6100 de lei pe lună.

Sursele au precizat, ca premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa aleaga intre propria demisie si renuntarea la directorul Tarom.

Razvan Cuc ar fi cautat sustinere la partid, insa in urma discutiilor de duminica a decis sa renunte la directorul Tarom, care a ales sa demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ