Simona Halep a învins-o pe Maria Sharapova!

0
1323

La capătul unui meci spectaculos, Simona Halep (locul 2 WTA) a câștigat, în sfârșit, primul duel cu rusoaica Maria Sharapova (104 WTA), și merge, astfel, în „sferturile” de la China Open.

Simona Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia pe care a avut-o în faţa Mariei Şarapova, miercuri, şi a mărturisit că vrea să savureze această primă victorie obţinută în faţa rusoaicei.

De multe ori când am înfruntat-o, am simţit că pot să o înving, că pot câştiga meciul, dar asta nu s-a întâmplat. Mi-am spus că este doar un alt meci, trebuie să dau tot ce am mai bun. Mi-am propus să fiu concentrată, să rămân calmă şi pozitivă, ceea ce am şi reuşit de minune. Asta m-a ajutat mult”, a spus Halep, conform site-ului WTA.

În vârstă de 30 de ani, Maria Şarapova câştigase primele şapte meciuri directe cu Simona Halep (26 de ani).

Simona Halep: „A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit bine şi ceea ce am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei şi vreau să mă bucur de moment. Astăzi a fost diferit, pentru că nu o învinsesem niciodată, aşa că asta face momentul un pic special. M-am simţit ca şi când aş fi jucat aşa şi înainte şi încă pot juca aşa. Acum vreau să mă bucur de ceea ce am făcut astăzi şi mâine mă pot gândi la următorul meci”.

Maria Şarapova a lăudat jocul Simonei Halep: „Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mişcat cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforţate, procentajul ei la serviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie”.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi câştigătoarea meciului Daria Kasatkina (Rusia, 34 WTA) – Agnieszka Radwanska (Polonia, 11 WTA).

Calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu este premiată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Monica Niculescu (65 WTA) a părăsit China Open, în turul doi, învinsă de Shuai Peng (25 WTA), 6-3, 6-2, într-unul dintre cele patru meciuri din şaisprezecimile tabloului feminin rămase de disputat pentru miercuri.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ