Simona Halep este numărul 1 mondial!

0
1285

Premieră mondială în tenisul feminin românesc! Simona Halep este prima sportivă din România care urcă pe primul loc în topul WTA, după un meci spectaculos contra letonei Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing.

„Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână, mulţumesc China. Am avut meciuri incredibile, am reuşit s-o înving pe Maria Sharapova. Vreau să mulţumesc familiei, staff-ului meu. E ziua mea specială. E foarte multă emoţie în acest moment, mulţumesc Andrei (n.red. Andrei Pavel). Vă aştept şi mâine, turneul nu este încheiat încă”, a declarat Simona Halep, la finalul partidei cu Ostapenko.

Halep a jucat ca la carte semifinala cu Ostapenko şi i-a oferit foarte puţine şanse letonei pentru a conta în meci. Faţă de alte ocazii, românca nu a mai stat în expectativă, ci a fost permanent la conducere, a atacat, şi-a ţinut adveresara sub o presiune constantă. Un singur moment de slăbiciune a avut Halep, în setul secund, când a dedat două game-uri la rând, de la 3-2 s-a făcut 3-4, dar acele trei game-uri care i-au lipsit la Roland Garros pentru a câştiga primul titlu de Grand Slam şi a deveni nr 1 în lume le-a ”recuperat” acum, dacă ne este permisă această simetrie, şi a închis semifinala în stil de mare campioană.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Pe parcursul anului, Simona a mai avut câteva şanse de deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată le-a irosit.
O primă ocazie a avut-o chiar în finala de Grand Slam de la Roland Garros, cu Jelena Ostapenko, adversara şi din turneul chinez.

În tururile precedente, românca şi-a luat câteva revanşe personale, am putea invoca acest aspect şi la partida cu jucătoarea letonă, după experienţa Paris, dar de această dată şansa aflată în faţa Simonei bate orice idee de ”răzbunare”.

Simona Halep, felicitată după ce a devenit numărul 1 mondial!

Federația Română de Tenis: Simona Halep rescrie istoria tenisului mondial: jucătoarea din România este noul nr. 1 WTA –
FELICITĂRI, SIMONA!”

LĂSAȚI UN MESAJ