Cozmin Gușă: PSD s-a trezit și nu mai acceptă acest regim de putere unipersonală

0
988

Consultantul politic Cozmin Gușă a precizat, în direct la emisiunea Talk News, de la Realitatea TV, că oamenii din structura de conducere a PSD, de sprijinul cărora Liviu Dragnea s-a bucurat până în acest moment, îi dau în acest scandal politic recent dreptate premierului Mihai Tudose și au refuzat astfel să-l susțină în continuare pe liderul PSD. Mai mult de atât, acesta a subliniat faptul că ”locotenenții” lui Liviu Dragnea și-au dat seama că au fost mințiți și ”s-au trezit”.

Cozmin Gușă a precizat încă de la început că aceste probleme din interiorul partidului au fost generate de faptul că oamenii din structura de conducere a PSD i-au permis lui Dragnea să exercite un sistem de dictatură personală.

”Secretul puterii PSD, mai ales la PSD, putere pe care a exercitat-o după ’89 în cea mai mare parte, era sistemul de conduită colectivă în care partidul își alegea un lider puternic, pe care îl respectă, dar care nu transformă actul de conducere într-un regim de putere personală.

De câte ori președinții PSD s-au abătut de la această regulă nescrisă, partidul a avut probleme. Adrian Năstase la alegerile din 2004 în acest mod, fie că vorbim de Ponta în 2014, exact la fel, fie că vorbim de Dragnea astăzi.
Aceste megarateuri pe care PSD-ul le-a dat sunt cauzate de această atitudine a lui Dragnea, dar și de pasivitatea partidului.
Pentru că partidul l-a lăsat să dicteze, să propună miniștri fără să se consulte, ca în cazul lui Shhaideh și Grindeanu.
Abia la Tudose treburie s-au modificat, dar a continuat un joc.
Dovada a ce s-a întâmplat ieri și partidul nu a mai suportat asta. Sunt cifre, am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat aduși din Teleorman.
Acum că cifra mică e valabilă sau cifra mare e valabilă, nu mai contează. Nu putem să avem o pepinieră în Teleorman atît de mare încât să facă o guvernare. Partidul i-a permis lui Liviu Dragnea un sistem de dictatură personală”, a explicat acesta. citeste mai mult pe:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ