Președintele Iohannis a semnat decretele privind numirea noilor miniștri

0
925

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor demisionari, urmând ca noii miniştri să depună jurământul la Cotroceni la ora 19.30, au precizat surse politice.

Decretele semnate de președintele Klaus Iohannis privind numirea lui Paul Stănescu în funcțiile de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a lui Felix Stroe – ministru al Transporturilor și a lui Marius Nica – ministru delegat pentru Fonduri Europene au fost publicate marți în Monitorul Oficial.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Premierul Mihai Tudose i-a trimis, în cursul zilei de luni, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a trei noi miniştri.

Ceremonia depunerii jurmământului de către noii miniştri va avea loc marţi, la ora 19:30.

Anunţul semnării de către preşedinte a decretelor de numire a noilor miniştri vine la scurt timp după şedinţa CSAT, la care a participat şi premierul Mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ