Dragnea îşi deschide un nou birou parlamentar în Bucureşti

Dragnea isi deschide un birou parlamentar in Bucuresti. Mai are doua in Teleorman...

0
761

Dragnea a solicitat Biroului permanent al Camerei, „în temeiul” Statutului deputaţilor şi senatorilor, aprobarea pentru deschiderea unui birou parlamentar în municipiul Bucureşti.

„Această solicitare s-a aprobat cum s-au mai aprobat şi alte cereri în trecut. Deputaţii care doresc să îşi facă cabinet parlamentar în orice altă locaţie decât circumscripţia în care au fost aleşi pot face o solicitare să îşi deschidă un cabinet parlamentar într-un alt judeţ. Nu este specificată adresa, în solicitare scrie doar municipiul Bucureşti”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor

El mai are două cabinete parlamentare, în Alexandria. Unul dintre ele este la sediul PSD din localitate, pe Str. Mihăiţă Filipescu nr. 9, iar celălalt la sediul Consiliului Jud. Teleorman, Palatul Administrativ, Str. Dunării nr. 178.

Deputaţii şi senatorii pot organiza, separat sau prin asociere, birouri parlamentare, ca regulă, în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi.

În cazul în care spaţiile necesare birourilor parlamentare nu pot fi asigurate de către autorităţile administraţiei locale, acestea se pot închiria de la alte persoane juridice sau fizice.

Potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, alesilor li se acorda lunar o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ