Adrian Solomon nu va merge la mitingurile anunţate de PSD pentru sâmbătă: „Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting…”

0
435
Preşedintele Comisiei de muncă din Cameră, deputatul PSD Adrian Solomon

Întrebat dacă ar trebui întărite instituţiile statului, Solomon a răspuns: „Eu cred că sunt destul de puternice, numai că trebuie să dorească să fie cu adevărat instituţii ale statului, ăsta care-l slujim noi şi cetăţenii”.

„Statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituţii sau persoane care ţin să acţioneze altfel de cum hotărăşte poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alegerilor”, a adăugat Solomon.

Întrebat cine sunt aceste persoane şi împotriva cui vor manifesta social-democraţii sâmbătă, Solomon a răspuns: „Eu nu ies în stradă sâmbătă”.

„Cine are de făcut miting, să facă miting. Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă pentru că am alte treburi mai importante”, a spus Solomon.

„Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting…”, a adăugat acesta.

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind ”aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

”Ne-am întâlnit pentru că preşedinţii organizaţiilor judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului.
Mâine va avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe.

S-a stabili azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români.

Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum.
Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat, duminică, secretarul general adjunt al PSD Codrin Ştefănescu.

Claudiu Manda: La mitingul PSD de la Craiova ne aşteptăm să vină în jur de 30.000 de persoane.

Tăriceanu critică protestele anunţate de PSD: Nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere.
”Nu ştiu cine organizează proteste, eu nu sunt încă informat, dar lumea e liberă să protesteze. Se întâmplă de atâta vreme. E în ultima vreme o anumită tendinţă de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament, care este forumul democratic, în stradă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, întrebat care este poziţia ALDE şi dacă partidul va participa la mitingurile PSD.

”Nu ştiu, eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, a completat liderul ALDE.

El a mai spus că zilele următoare va fi o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi va discuta subiectul acolo.
Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, luni, că între PSD şi ALDE există foarte multe diferenţe de opinii, iar ”cei de la PSD vor să fie şi în car şi în căruţă”. Despre liderii locali ai social-democraţilor, Lazăr a afirmat că ”sunt prefăcuţi”.

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre relaţia cu PSD, după ce un jurnalist a afirmat că cele două partide „se ţin de mână”.
„Nu, nu ne ţinem de mână cu PSD. Dacă totuşi aţi deschis subiectul ăsta vă spun că nu ne ţinem de mână cu PSD. Din cunoştinţele mele, la nivel central, nu există, să zic o ruptură între cele două partide. Există diferenţe de opinii, foarte multe diferenţe de opinii. Mie mi se pare normal să fie diferenţe de opinii pentru că suntem două partide cu doctrine diferite şi mi se pare normal, iar dacă noi nu acceptam să guvernăm alături de PSD, cine putea să facă guvernarea. Nu există la ora actuală un partid care să obţină peste 50% să guverneze singur. Eu am văzut la TV, o să dau un singur exemplu pe care nu o să-l comentez pentru că nu sunt în măsură. Referitor la Legile justiţiei, aţi văzut-o pe doamna Steluţa Cătăniciu având o altă opinie, şi nu numai dânsa, este şi opinia conducerii şi a domnului Călin Popescu Tăriceanu. Şi aici aş face un comentariu. Cei de la PSD vor să fie şi în car şi în căruţă. Nu se poate, trebuie să aleagă. O dată au dat că sunt cu răspunderea judecătorilor, apoi au sucit-o, au învârtit-o, nu poţi fii şi în car şi în căruţă, trebuie să alegi. Noi am fost consecvenţi. Eu sunt convins că cei din ALDE, care sunt în comisii, nu vor vota în această formă”, a spus Ioan Lazăr.

De asemenea, liderul ALDE Alba a spus că PSD nu a respectat înţelegerile făcute în această vară la Mamaia.

„Tot la relaţiile dintre ALDE şi PSD, ştiţi că în vară au avut nişte discuţii la Mamaia, pentru a se pune la punct neconcordanţele dintre cele două partide. Din cunoştinţele mele, cei din PSD nu au respectat aproape nimic. La fel cum nu se respectă nici în Alba”, a mai spus Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ