PSD-ALDE-UDMR au adoptat peste 100 de articole care modifică statutul magistraților

0
1177

Președintele Klaus Iohannis are o primă reacție după votul de miercuri din Camera Deputaților prin care parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au adoptat pe bandă rulantă peste 100 de articole care modifică statutul magistraților.

„În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Președinte al României, în temeiul atribuțiilor de a veghea la respectarea Constituției, îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești.”

Președintele României spune că statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției sunt valori constituționale care “nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate”, într-un mesaj ferm transmis cu prilejul Zilei Constituției României.

Românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi, mai spune președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ