Noi proteste în această seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate, faţă de modificările legilor Justiţiei

0
463

Mii de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, oamenii fiind nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei în comisia parlamentară. Traficul în zonă a fost restricţionat, zona fiind asigurată de jandarmi călăre.
Peste 2.000 de oameni în stradă, se strigă “Hoții, Hoții!”, “PSD, ciuma roșie”, “Nu vă fie frică/PSD-ul pică” și “Liviu Dragnea, pentru noi/Ești un hoț și un gunoi”.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum „Nu ne furați ţara”, „Nu vreau să plec din ţară”, „Toți pentru justiţie”, „PSD dispari”.

Printre participanţii la protest sunt liderii PNL, Ludovic Orban şi Raluca Turcan, preşedintele USR, Dan Barna, dar foşti miniştri tehnocraţi, precum Raluca Prună, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pâslaru.

Zona este securizată de trupe ecvestre ale Jandarmeriei Române.

„Mă nemulțumesc legile justitiei, pentru că sunt nişte legi prin care vor să puna control. E afectată independența justiţiei. Nu mă mira că nu nu ascultă, având în vedere ce oameni sunt în Parlament. Sunt niste clanuri care au pus mâna pe putere. Ţara a fost mereu experimentul intereselor”, susţine Ioan.

„Am venit pentru că așa cum spune sloganul: ei cu hoţii, noi cu toţii. Susținem independența justiţiei. Noi încercăm să îi convingem că trebuie să dea înapoi, că justiția trebuie să rămână independetă şi nu înregimentată politic. Mă nemulțumește îndrăzneala lor de a schimba legile justiţiei”, spune Ana.

„Sunt aici din cauza legilor justiţiei. Nu mă intrebaţi dacă am citit sau nu, pentru că nu ştiu așa bine. Nu sunt jurist, absolvent de drept. Îmi dau seama în mare despre ce e vorba. PSD nu e un personaj de încredere în politica românească. Sunt urmașii comuniștilor. Ei nu ne iau în seamă, altfel nu mergeau pe ideea lor”, spune Gabriela.

Protestul a fost organizat pe mai multe pagini de Facebook, mai multe organizaţii făcând apel la oameni să iasă în stradă. Principala nemulţumire este legată de modificarea legilor justiţiei.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Piaţa Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei, şi pe strada Paris.

“Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (…) Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (la primărie), Bacău (în Piaţa Tricolorului), Baia Mare (în Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (în faţa prefecturii), Braşov (în faţa prefecturii), Brăila (la primărie), Constanţa (în faţa prefecturii), Craiova (în Piaţa Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandiştilor), Galaţi (prefectură), Iaşi (în Piaţa Unirii), Petroşani (la Casa de Cultură), Ploieşti, Oradea (în Parcul Titan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare (Palatul Justiţiei), Suceava (prefectură), Târgu Mureş (prefectură) şi Timişoara (în Piaţa Operei).

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Fribourg, Elveţia (Piaţa Georges-Python), Londra (în faţa ambasadei române), Milano (Consulat) şi Paris (Place de la Republique).

LĂSAȚI UN MESAJ